Drømmekonsert med No.4

Drømmekonsert med No.4

Ung i Kor Oslo har i helga arrangert Drømmekonsert med No.4 og 130 barn fra forskjellige kor i Oslo.

7. og 8. september hadde Parkteateret besøk av 7 Oslo-kor og No.4 da Ung i Kor Oslo arrangerte Drømmekonsert - en konsert med og for barn fra hele Oslo.

Med Drømmekonserten ønsker vi at barn på tvers av Oslo skal møtes og få erfare å stå på en proff Oslo-scene med med et bra band og delta på en konsert de kan være stolte av å ha tatt del i!

130 unge sangere fra Bolteløkka Jentekor, Smestadkoret, Holmlia barne- og ungdomskor, Tåsen skolekor, Lakkegata skolekor, Slemdal skolekor og Bislett guttekor, hadde brukt sommeren og semesterets første øvelser på å lære seg No.4-låtene Lite og stort, Oslo forteller og Aleksander B.

Barnekorene deltok formiddagen lørdag eller søndag. Alle korene viste fram en oppvarmingsøvelse de har i sitt kor. Emilie, Ingeborg og Julia fra No.4 samlet barna til et stort felleskor. De øvde på felleslåtene med fokus på å samle barna melodisk, tekstlig, rytmisk og uttrykksmessig.

No.4 skapte en drømmedag for de heldige korene og alle oss rundt.

- Julie, Ung i Kor Oslo

Det ble også god scenetrening: Finne plasseringer, ha lydprøve, forholde seg til mikrofoner og sceneutstyr. Familie og venner var invitert til konsert på Parkteateret lørdag og søndag.

I tillegg til felleslåtene, gjorde No.4 fire låter alene på konserten, og hvert kor sang to sanger fra sitt eget repertoar. Noen valgte et pop/vise-repertoar og andre valgte Grieg. Det ble alt i alt en variert, rørende og inspirerende konsert. Dette håper vi å kunne gjenta!

Hils NO.4 fra Holmlia barnekor og si at deres tekster høres i bilen, stua, på mobilen - det er nesten så jeg hører ekkoet utover Holmlia når jeg er på tur med hunden! Alle fra Holmlia barnekor er så fornøyde at vi fremdeles svever i en boble av NO. 4. Knallbra!

- Randi Aass, dirigent Holmlia barne- og ungdomskor

Vi søker unge dirigenter til Dirigentforum

Vi søker unge dirigenter til Dirigentforum